Family: Tips Elak bayi berjangkit selsema.


Alhamdulillah..sempat juga update entry dihari Jumaat ini...Ibu harap para pembaca sekalian berada dlm Rahmat Allah dan hati tenang sentiasa...Amin.

Oke...ibu dah lama nk share tp tak tertaip...heheheh..ampunn..tgk tajuk di atas! Elak anak jangkit sesema kan?? Alkisahnya begini, bulan lepas ibu rs tekak lain mcm, hidung mcm pedih2 gtu..dlm hati tau dahh..msti nk kena sesema nih...aduhh..bagaimana?? Baby Umar menyusu...Arryan pon leceh klu berjangkit...

Ting!!! Dtg 1 idea..tq Puan Google.
So, ibu ada stok Mealshake kt umah..so cepat2 ibu bancuh untuk Arryan 1sudu kecik mlm tu...dan ibu pon minum 1 gelas mealshake..dengan tujuan ank2 ibu bertambah imunisasi mereka...Ibu buat non stop selama beberapa hari dan Alhamdulillah, ibu sempat bersin 2,3x then sesema ibu berhenti..Syukur!!! TQ Allah sebab bg petunjuk ini...Arryan pon hya bersin 2,3x jer..begitu juga Umar....so dorg xsempat nk leleh air hidung dan hidung tersumbat..>

Syukur...Sebab ape ibu mcm risau sgt? Ibu ni sistem pertahanan tubuh dengan selsema ni mmg teruk sket...plg lama ibu pnh selsema slama 1 bulan...hidung sengau xsudah sebulan...ms tu nk bersalinkan Umar....dah hampir 2mgu dah..lepas bersalin selsema lg...sampai baby y xabes 40hari lg tu pon turut berjangkit...aduhhhh...fobia..kesian tgk budak xle bernafas secara lawas..(maaf salah perkataan)

So, Ibu tahu Mealshake ni bagus untuk kanak-kanak y sering demam, selsema, batuk berpanjangan so I decided to take the mealshake on me also....and it works. Opsss...tau dak rupa mealshake?? tgk bawahh...


yes...From Shaklee. Disebab kan ms mula2 knl shaklee dulu ibu dah wat research and ibu mencuba hampir setiap yg ibu berkenan tu termasuk la mealshake ni....Ianya adalah multivitamin dlm tu..pastu kaya dgn serat (so anak sape y sering sembelit..elok sgt2x amik ni) 
Ape lg?? Bukan budak2 je boleh amik..ibu mengandung y xsuka pil pon boleh ni.sbb ada asid folik dan mcm2 vitamin....lagi?? Kanak-kanak yg picky eater sgt disyorkan beri mealshake ni....dah la rasa sedapppp....(sebab ibu suka VANILA) then bole la shake dgn apa2 minuman pon....Oh ya...mereka yg nak tambah berat badan pon boleh sgt amik ni...

oke..itu lah dia pengalaman selsema Ibu dan anak2 y ibu nk share....Umar pon dah nk berdiri...lama sgt simpan..dr dia meniarap lg..heheheh..tp lebih kurg 1bulan lepas je pon...ok dah..melalut byk sgt ni....



Abes dahhh...nk tanya pape leh contact ibu...0134576329(SMS@whatsapp) FB, Ibu Umar Arryan.

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.