Ibu Hamil Dan Puasa: Penat, Letih VS Cergas, Tak Lapar


Syukur Alhamdulillah, 2014 sempat lagi kita bertemu Ramadhan. Bulan penuh rahmat..penuh Rahsia Allah. In Shaa Allah kita sempat menyambutnya nanti. 

2 tahun lepas, saya mengandungkan anak kedua kami, masa itu usia kandungan dalam 3 bulan. Masih baru dan masih dalam range 'morning sickness' tetapi syukur saya bukan jenis alahan teruk, cuma TIADA SELERA MAKAN sahaja. Puasa tahun tu saya tinggal 5 hari jer kot..tu pon atas sebab-sebab tertentu. Tetapi sepanjang puasa saya memang tak penat, tak lapar, tak letih di petang hari!!! Rahsia??? hihihihi...

Tahun lepas pula saya berpuasa ketika menyusu Umar dan sepenuhnya breastfeed. Tahun ini agak mencabar sebab menyusu, mengepam lagi dan makan memang kena banyak. Masa ini pon saya bertenaga..penat tu ada tetapi tidak sampai saya kena berbuka, walau anak seharian ada dengan saya. Rahsia??? Ini saya nak cerita ni......



Cepat scroll bawahhhh!!!





Tadaaaaa!!!


SET PUASA untuk IBU HAMIL dan IBU MENYUSU!!!



Itu lah yang saya ambil sepanjang berpuasa.

Tahun pertama hanya ambil ESP - dah cukup kenyang dan beri tenaga pada saya. oH..Lupa nak cakap..parut mengandung anak sulung saya makin pudar disebabkan ESP!! Weeeeee!

Tahun kedua,saya up kan lagi tambah MEALSHAKE. Makin sedap shake saya dan susu saya makin meriah. Tengahari saya pump disekolah selalu dapat 10oz atau 12oz!!!!!! Alhamduillah...

Tahun ini, saya nak tambah Performance Drink...nak buat untuk suami juga....Sebab tahun ini banyak gerak sikit jadi saya perlu tenaga dan mengekalkan bendalir dalam badan dengan sebaik mungkin.

Boleh baca entry saya mengenai mereka di sini:

Sahur

ESP1, ESP soaljawab

MEALSHAKE

PERFORMANCE DRINK


Dah tengok dah entry-entry yang sebelumnya?? Jadi kalau anda belum kenal apa itu ESP, Mealshake dan PD, jadi sila klik LINK yang saya beri di atas yer...


Untuk khidmat atau pertanyaan boleh hubungi saya terus:

0134576329
zairul
COD Dungun

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?