Tanda di sebalik tempat jerawat anda tumbuh!!!

Bismillah. Sekarang jam menunjukkan 3.41 pagi. haaaa...ini lah kami para SID yang menguruskan bisnes online secara part time. Sebelah siang kami bekerja.

Okeh,,malam ni saya mahu cerita lagi tentang kecantikkan!! wooooowwww.. i loike!

Baru-baru ini semasa scroll news feed, tiba-tiba saya terlihat post mengenai jerawat dan masalah. Saya buka video tu dan dapati ianya sangat interesting! Kalau anda nak tahu setiap tempat yang dinaiki oleh jerawat diwajahkita ada tanda dan sebab tertentu. Jadi jika anda rasa jerawat sering naik pada tempat yang sama, maka anda harus lakukan sesuatu.

Now, let me show you and let the pictures do the talk!!



1
Dahi atas.....Tanda masalah pada USUS!!!


Perlu amalkan mengambil makanan antioksida!!


                                                     2

Bahagian DAHI BAWAH - Minda dan semangat.
- Tidur yang tidak tetap
- Tekanan
- Aturan darah tidak teratur

> Tidur awal
> Mandi / Berendam

                                                                             
 
                                                                                 3

Bahagian HIDUNG - TEKANAN DARAH TINGGI
- STRESS


                                                                                4
BAHAGIAN - KENING
Kurangkan pengambilan makanan TINGGI LEMAK
ALKOHOL




                                                                                    5
Bahagian TELINGA - Masalah pada BUAH PINGGANG
Kurang air
terlalu banyak garam dan caffeine





                                                                                       6
Bahagian PIPI kanan - Paru-paru

Kesan dari merokok, asap rokok, alergik



                                                                                7
Bahagian - BIBIR dan DAGU TENGAH

USUS KECIL dan PERUT (Masalah Penghadaman)


                                                                                         8
Bahagian - KIRI KANAN DAGU
Tanda -> Kitaran Haid
-> Hormon tidak stabil
-> Buanh pinggang terlalu kerja keras tapis makanan dari badan







Kesimpulannya, jerawat yang naik di kawasan wajah kita mempunyai tanda-tanda masalah yang ada dalam organ dalaman badan kita. Jadi seharusnya kita sedar bahawa kita sepatutnya menjaga pemakanan kita, cara hidup kita agar kekal sihat dan mempunyai wajah bebas jerawat. 

Jika inginkan vitamin untuk antioksida, detox toksin, betulkan hormon, sembelit, dan macam-macam lagi supplement yang selamat, saya boleh beri khidmat consultation kepada anda.

Just contact me:
zairul akmal
Shaklee Independent Distributor Dungun
0134576329

Comments

  1. ohhh!! baru saya tahu..bagus lah post ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)
      Terima kasih kerana sudi baca. sedut ilmu yang tak seberapa.

      Delete
  2. Klau jerawat tumbuh kt stu muka cmne

    ReplyDelete
  3. Punca Tumbuh, Naik Jerawat.
    http://lemangpanas90.blogspot.my/2015/08/punca-tumbuh-naik-jerawat.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.