Rawat Resdung Kanak-Kanak dengan Shaklee


Kadang-kadang kita pelik zaman sekarang kanak-kanak pun ada yang mengidap kencing manis, darah tinggi. Kenapa? Puncanya ialah pemakanan kita sendiri.

Kali ini saya mahu share sedikit cara merawat resdung bagi kanak-kanak sendiri. Kesian mereka. Kecik-kecik lagi sudah gatal-gatal, bersin, selsema berpanjangan jadi baiklah kita cari alternatif yang selamat bagi mereka.


Tanda-tanda, simptom masalah Resdung.

  • Hidung kerap tersumbat. 
  • Hidung kerap berair 
  • Kerap bersin 
  • Nafas berbau (Atau adakalanya timbul bau yang kurang enak dari hidung/pernafasan anda) 
  • Migrain/sakit kepala 
  • Gatal mata, telinga, hidung & muka 
  • Jerawat batu atau jerawat yang tidak terkawal 
  • Sakit tekak/gatal tekak yang berpanjangan/berulang-ulang 
  • Sakit di atas dahi atau kening mata 
  • Sakit di bahagian pipi atau kawasan gigi
  • Sakit di bahagian belakang mata 
  • Kurang deria rasa dan deria bau 
  • Kelesuan, demam & kerap tidak sedap badan 
  • Alahan pada belacan, makanan laut & makanan “gatal”.
Petua Kurangkan Resdung (Maama Adamia)

  • Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab.
  • Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang.
  • Untuk hasil yang lebih baik, cuci 3 benda tadi dengan air panas. Tujuannya untuk membunuh serangga dan pepijat.
  • Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.
  • Kalau anda nak mengemas rumas, pakailah penutup hidung. Bukan pakai ketika musim jerebu jer. 
  • Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas.
  • Selalulah lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam.
  • Lebih baik kalau anda sampai jer ke rumah, terus basuh muka. Maklumlah, kat luar tu kan banyak habuk kan.
  • Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), 
  • janganlah makan makanan tu. 

SET RESDUNG KANAK-KANAK


Omega Guard Shaklee ni diekstrak dari ikan air laut dalam yg melalui penyulingan 3 peringkat. Ikan air laut dalam mengandungi asid lemak tak tepu yg sangat tinggi iaitu EPA & DHA dan membantu untuk merawat alahan kulit dengan berkesan. Saya hanya beri 1 biji pada anak dan dia telan dengan air. Dulu saya pecahkan 1biji dalam susu mereka. Tapi agak berbau lah sedikit. Minyak ikan kan...

Nutriferon ini sangat bagus untuk tingkatkan imunisasi badan anda. Nutriferon jugak membantu mengimbangi respon kepada alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara. Pendek kata kalau ada alahan memang sesuai sangat amik Nutriferon ni. Boost immune!! Sesuai sangat diberikan kepada anak-anak yang selsema, demam dan batuk kerana kesannya amat cepat.

Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh. Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.
 Vitamin nie bagi anak makan macam gula-gula je sebab boleh kunyah. Rasanya masam-masam manis gitu.

Jangan biarkan resdung anak anda melarat, one of my friend said anak dia punyalah teruk resdung sampai kadangkala nafas dia pun berbau. Kesian kan? Dia pun nak belikan anak dia set resdung ini. Saya happy bila pelanggan makin sihat setelah mencuba produk shaklee. Sebab niat saya nak ringankan beban mereka, bantu share info pun sudah memadai.

Mahu beli juga? Boleh pilih jika anda mahu, semua boleh beri pada anak. Selain resdung, vitamin tersebut sangat bagus dalam mengukuhkan daya tahan badan mereka, menguatkan ingatan, menjadikan otak mereka cerdas serta elok untuk pertumbuhan tubuh badan mereka.

Hubungi saya : Zairul Akmal
FB: Ibu Umar Arryan
Whatsapp/SMS: 0134576329

atau jika anda ada kad debit mahupun kad debit, anda boleh klik gambar dibawah dan lakukan transaksi pembelian ditempat anda.

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.