KAMI-Kisah Family Pulak.

Entry kali ini aku nk share tentang KAMI pulak..lama sgt dah tak hapdate famili time dlm ni....ye lah sejak dah start skolah ni...bz lah sikit..(dah mcm nk bg ALASAN ni..) hehehehe

Well we start with my lit baby Ahmad Umar Ukasyah...now dah 4bulan lebih. Alhamdulillah sebab Umar membesar dengan sihat.dah pandai sgt ajak orang main2 dgn die, kenal dah org sekeliling dia..tangan dah pandai nk gapai2 sape2 yg hulur tgk kt die.mintak kita angkat la tuu..Alhamdulillah stakat ni fully breastfeed lg..stok pon masih byk dlm freezer. cuma ibu lately ada terbabas sket waktu pam tu..kdg2 je dpt 20oz..huhuhu..klu tak 12-15oz sehari..tu sbb xpam mlm..hihihi. Umar ni dah lah deficient g6pd, dah tu doktor plak ckp Umar ni ada ECZEMA. hmm..berpantang lah ibu dgn seafood tu. xpe.demi ank ibu, ape pon ibu sanggup.


Anak ibu dah besar...biar lah berat xnaik byk sgt pon asalkan Umar msih dlm graf putih..dan BF..its ok!

Kalau tido nak bergayut jeerrr...hihi

Now, Ahmad Wafi Arryan..abg long ni memang sgt advance dlm semuua hal..skali jer die tgk sesuatu perkara, dah trus ingat n bole cite balik. abg yan umur 2tahun 10bulan..kira tahun ke 3 lah ni...besar dan tinggi tp die xgemuk..berisi tp padat..berat nk dukung time hantar umah pengasuhh..next year ibu nk hantar abang g tadika yer..blaja kt sana.
Bab bercakap memang dah ayat penuh dah die buat..siap bole buat lagu dgn ayat die tu.mane dtg bakat buat lagu tah.hihihi. spatah kita tya..berpatah-patah die explain. komen tu komen ini..baju sama xbole..ohhh..lupa umur abang ni dah start pandai pk psl baju dah..excited bila dpt sesuatu yg baru..pandai merajuk n protes. Macam2 anak zaman sekarang. dan sejak ibu bermealshake ni...susu tu klu sebelum tido harus 2x buat..huhuh. Moga2 anak ibu sentiasa sihat selalu...ibu susah hati bila anak2 sakit..

Ni, si otak geliga yg noti2 =)

Okay...ibu?? ibu begini je lah..lepas pantang org tegur slim dah dr ms ank first. Alhamdulillah..xniat nk turun berat badan tp ibu fullybreastfeed....berat mudah turun..harap maintain lah.. Ibu amik set bersalin shaklee lah ms pantang hari tu..suka sebab xde herba,jamu..so boleh menyusu tanpa risau baby panas.

Ibu dan kak zurina satu bilik guru!

Ini gambar ms Umar 3bulan ni..kami decide nk kuar dr Dungun utk seketika..hehehe..bosan sgt dah dok tepi pantai..nk g tempat xde pantai pulak..papa jd castello ni...Papa, we love you!!




Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.