Pencuci Muka Ajaib Shaklee: Enfuselle ku jatuh cinta


Ralit dok cerita tentang journey dengan kereta kecik, teringat yang daku telah tertinggal set toiletries kat kampung..huhuhhuu..nangis sedih sebab pencuci muka yang tersayang ada dalam tu.

Rasa nak share dengan rakan-rakan yang suka baca blog ku ni mengenai pencuci muka shaklee yang ternyata memang terbaikkkkk!!

Shaklee ada menawarkan SET SKIN CARE yang dihasilkan mengikut jenis kulit pengguna. Yang saya nak cerita ini bagi mereka yang kulit muka berminyak dan berjerawat....Macam saya....eh...nanti saya tunjuk..

Ada dua jenis skin care...

Nutriwhite ni sesuai untuk kulit normal (next entry)

Enfuselle untuk kulit berminyak dan berjerawat

Pencuci Muka Shaklee Enfuselle

Normal to Dry Skin 
untuk kulit kering dan sensitif


Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

Hydrating Toner
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit

Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab

Hydrating Moisturizer 
Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam


  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata


Eye Treatment 
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara


  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


Normal to Oily

Sesuai untuk mereka yang alami kulit berminyak dan jerawat

Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

Purifying Toner
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida


  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal:
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab


Balancing Moisturizer 
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit


  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik


Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata

Eye Treatment
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara


  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
 Ha.....saya guna yang ini lah..teapi saya baru cuba pencuci muka. First time guna rasa lembut sangat kulit..lepas tu kadar berminyak muka tu agak lambat...guna pagi, petang tu masih ok kulit muka. Best sangat. 

Bukan saya saja yang suka, suami pakai suka, adik ipar suka...So, memang ternyata pencuci muka ni sangat sesuai untuk mereka yang kulit berminyak dan jerawat.

Selepas guna Pencuci Muka Enfuselle
bukan saya cakap kulit saya selicin-licinya tetapi kadar kenaikan jerawat sudah berkurang...dan parut makin hilang....tak perlu risau lagi...make up memang tak pernah pakai concealer...hihihi...

Ini sebelum...tudung pink..kusam kan..hihihihi
Sebelum guna pencuci muka shaklee


Penting!!!

Pencuci muka ini tahan lebih dari 4 bulan uols!!! 

Saya guna dari bulan 12 sehingga sekarang bulan April dah...still ada 1/4 botol...suka..suka...

Jom lah rakan-rakan sama-sama jaga kulit muka kita...maklum lah umur nak cecah 3k dah ni...hihihihihihi...

Jika berminat boleh hubungi saya 0134576329  Pn Zairul!
COD Dungun
Postage seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?