Bolehke Defrost daging dengan basic H?


Penah terbaca dalam blog one of SID ni..katanya beliau pernah defrost ikan keli dengan basic H....ishhhh...bior betollll....
Takpe..z pon balik dr skolah nak masak mee rebus..suami nak daging...daku pon keluarkan daging dan amik ltak dlm besen..isi air..ku try titik BASIC H 2..3 titik dlm tu. Ku buat la benda lain dulu sementara tu.
Biasanya kita defrost daging amik msa jugak...klu lembut pon bkn smpai tahap bole potong amik isi.
Hmm..lebih kurg 15minit....ku check...pegang daging tu..eh???? Betul lahhh!!!! Lembut dagingnya lebih dr kita biarkan tnpa basic h...wowwwww..ajaib..cepat betul...
Z pon pggl suami soh rasa..kot i syok sorang..betul dia pon setuju.
Jadi eksperiment ku menjadi...maaf xsempat snap gmbr sbb hp xde batt ms tu..xplan pon nk amik..next time z wat lg yer...so apa lg kwn2?? Jom la buat sama2..jimatkan ms kita...titik jer dua tiga titik..da bole msak..hiihi...
Oke...see you next entry...
#sayajualShaklee
ZAIRUL AKMAL
0134576329

Comments

  1. Ohhh memang terbaik lah..leh jimatkan masa dah ni..

    ReplyDelete
  2. Yer...dah dua kali say buat dalam masa terdekat ni...cepat berbanding biasa...perghhhh...nnt ada entry lagi tentang beliau.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.