Ulser dalam mulut tiba-tiba hilang!!


Al kesahnya beberapa minggu yang lepas, aku terasa pedih-pedih pada bibir bawah yg tepat dengan gigi depan tu...air masa tu memang out la..kurang minum. Then sudah ku jangka yang sahabat lama ku akan datang menjengah..ENCIK ULSER..bukan USHER yer...yo..yo..yo... =)

Dan akhirnya memang betul naik lah sebijik yang sedarhana besar kt situ..rasa mcm pakai pendakap gigi tau sebab senyum dah rasa lari tune dah..heheheh. 

Pinjam bibir yer en google!!
Dalam pada dok bubuh BONJELA tu..(memang berkesan untuk jangka masa pendek..) aku terpandang rak vitaminku dan nampak seperti memanggil manggil untuk aku ke sana..cehhhh...ayat super impose!!! Taraaaaa!! VITA C SUSTANED RELEASE...oh myyyy!!! Kenapa lah aku tak sedar nak telan si oren ni? Bukan ke beliau memang bagus dalam ulser, resdung, gusi segala bagai tu...? zairul..zairul...sekali malam sebelum tidur tu aku amik sebiji, telan dan minum air dengan kadar yang banyak..

Esoknya, bila aku bangun dan minum air..rasa macam..ehhh..dah tak pedih?? Ku raba-raba dengan lidah...eh?? Dah kecut nanah ulser tu? Alhamdulillah Ya Allah....Engkau detikkan hatiku amik ENCIK VIT C itu...sukaan lah daku!!

So aku pon nekad untuk tidak missed amik vita C nih.....nak-nak time selsema..memang wajib lahhh...oh, next entry daku story hal selsema ku nih yer....



Oke....nak siap2 amik anak termanja..tercinta....see you next entry!! Daaaaaaa...

#SayaJualShaklee

Zairul Akmal
0134576329
Dungun

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perlu lakukan Angiogram untuk pesakit jantung?

Anak Kuning Lebih Sebulan Tanda Berpenyakit?

Kudis Api Impetigo pula datang pada Umar.